Årsmöte 2023

Välkomna på årsmöte i vår förening! Vi träffas den 28/11 kl. 18.00 i Pingstkyrkans Café, Hagagatan 4. Vi bjuder på kaffe och mackor. Årsmöteshandlingar finns att få om du mejlar info@himlaspelet.com. Kom och engagera dig i vårt arbete med att kunna sätta upp Himlaspelet, du behövs. Välkommen!

Musikalbiljetter!

Musikalscen Leksand och Leksands Kulturskola sätter upp en musikal i Leksand, Sister Act. För att stödja kulturen i kommunen har Föreningen Himlaspelets styrelse beslutat att sponsra initiativet genom att lotta ut fyra biljetter till föreställningen. Två medlemmar i föreningen Himlaspelet har vunnit två biljetter var. Musikalen är verkligen värd att se, så vill du ha […]

2022 års stipendiater!

2022 års stipendiater! På tisdag 16/8 kl. 18.30 avslöjas vem eller vilka som tilldelats stipendium ur Rune Lindströms minnesfond. Håll utkik på våra sociala medier!

I sommar är det dags igen!

Bakom oss ligger ett par mycket annorlunda och märkliga pandemi-år, men nu har Sverige öppnat upp för kulturen igen. Förra året var det 80 år sedan premiären av Himlaspelet. Tyvärr kunde vi inte fira det då. Men i sommar blir det jubileum! Då kommer vi på nytt att uppföra det traditions-rika och med sitt budskap […]

Ny styrelse! Vår nya styrelse 23/24 består av Jonas Forsberg, ordförande, Eva-Mutvei-Bottinga, sekreterare, Mats Ogander, kassör, Britt-Inger Wallin och Anders Anagrius, ledamöter.

Dags för årsmöte 2023! Välkomna på årsmöte i vår förening! Vi träffas den 28/11 kl. 18.00 i Pingstkyrkans Café, Hagagatan 4. Vi bjuder på kaffe och mackor. Årsmöteshandlingar finns att få om du mejlar info@himlaspelet.com. Kom och engagera dig i vårt arbete med att kunna sätta upp Himlaspelet, du behövs. Välkommen!

Enmansföreställning av Himlaspelet för våra medlemmar!

Enmansföreställning av Himlaspelet Vi erbjuder en variant av vårt Himlaspel för våra medlemmar, denna gång som en enmansföreställning. Det är Sture Lundqvist som återigen ger sin version av spelet, där han själv spelar alla roller. Tid och plats blir Musikens hus, S:t Persgården, Leksand, den 11/6 kl. 18.00. Välkomna!

Dags för årsmöte igen!

Välkomna till Föreningen Himlaspelets årsmöte som äger rum i S:t Persgården i Leksand måndagen den 21 november kl. 18.00! Fika serveras. 

Stipendium 2022

Stipendium 2022 Nu är det möjligt att söka stipendium från Rune Lindströms minnesfond. Info får du här.

Jubileumsveckan 2021 blev inställd, men en ny konstform bekräftas

I år är det 80 år sedan Rune Lindströms Himlaspelet hade urpremiär. Det skedde den  3 augusti 1941 inför 3.000 åskådare. På programbladet stod titeln: ”Ett spel om en väg som till himla bär”. I huvudrollen som Mats Ersson kunde man se författaren själv! Detta skulle firats nu i sommaren under ”En Himla Vecka”, vecka 27, […]